Вярно ли?, Стига, бе!, Една жена ми каза... Сякаш говорим на

...
Вярно ли?, Стига, бе!, Една жена ми каза... Сякаш говорим на
Коментари Харесай

The Mean World Syndrom, или как да не полудееш от глупост

" Вярно ли? ", " Стига, бе! ", " Една жена ми сподели... "  

Сякаш приказваме на разнообразни езици и никой никого не схваща. Светът повече от всеки път наподобява на Вавилонската кула след божието наказване, а на фасадата й има голяма плазма, по която непрекъснато текат вести. Единствената разлика е, че след „ объркването “ на езиците се прибрахме по домовете си, вместо да се разпръснем по света.

Капсулното битие в изискванията на пандемия трансформира медиите във общочовешки тръбач, като детронира досегашния коректив в процеса на информиране на всеки един от нас – живия живот.

Помните ли трагикомедията на Костурица „ Ъндърграунд “? Част от героите, членове на сръбската комунистическа опозиция през Втората международна война, прекараха съвсем целия си умишлен живот в едно мазе, манипулирани от собствен досегашен приятел. Там те ядяха, пиеха, правеха обич, раждаха се и умираха, лееха снаряди и псуваха фашистите. А горе, на ярко, светът следваше естествения си темп, след войната. И не му пукаше за саможертвата на клетниците подземен. Всъщност светът не подозираше, че те съществуват.

Докато един ден не схванаха, че са ги " прецакали ", че са ги излъгали...



Това постоянно се случва във филмите на Костурица (и не само), само че възхитителното му великодушие му пречи да назова героите си идиоти. Затова и ги оставя симпатични. Дали обаче и ние ще имаме този шанс?

В началото на 21 век е малко наивистично да считаме, че всичко, което дават по тв приемника и пишат в интернет, е правилно. Че в случай че ти кажат, че да си под карантина, значи въобще да не излизаш, не би трябвало да мърдаш от дивана. Ама ще се издушите бе, хора? Или, че в случай че не носиш нонстоп маска на улицата, празната улица, вирусът ще те настигне и ще ти влезе през устата, носа... Може да те настигне, може, приел облика на водач на рейс 120 на път за зоопарка! Да, мъчително ми е за доста хора, които в действителност се тормозят и нонстоп си мерят кръвното, само че тяхното страдалчество е едно еснафско страдалчество. Те сами

ежедневно извървяват пътя към своята Голгота, носейки кръста на личната си нелепост.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР